Το παιχνίδι είναι συνυφασμένο με την ίδια την παιδική ηλικία. Δεν αποτελεί απλά έναν τρόπο διασκέδασης για το παιδί. Μέσα από το παιχνίδι, αναπτύσσονται παράλληλα το σώμα και οι νοητικές λειτουργίες του. Ταυτόχρονα, ισχυροποιούνται οι δεσμοί μέσα στην οικογένεια με τους γονείς και τα αδέλφια του και επιτυγχάνεται η κοινωνικοποίηση του παιδιού.

Επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι το παιχνίδι μπορεί να αναπτύξει την ικανότητα του παιδιού να οργανώνει, να κάνει σχέδια, να συνυπάρχει με τους άλλους. Ταυτόχρονα, να καλλιεργεί τον συναισθηματικό του κόσμο.

Δεν πρέπει να παραλείψουμε την σημασία του ομαδικού παιχνιδιού στην εξέλιξη της γλωσσικής ικανότητας, της μαθηματικής σκέψης, της ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων και στην εκτόνωση του άγχους και των εντάσεων.

Να μην ξεχνάμε ότι στην εποχή μας, ο χρόνος που έχουν τα παιδιά για παιχνίδι έχει λιγοστέψει πολύ. Οι λόγοι είναι ο αυξημένος χρόνος εργασιακής απασχόλησης των γονέων και ιδίως της μητέρας. Με αποτέλεσμα, το πρόγραμμα της οικογένειας να είναι πολύ πιεσμένο και τα παιδιά να πηγαίνουν από μικρότερες ηλικίες και για περισσότερες ώρες στον παιδικό σταθμό.

Επίσης, τα προγράμματα των νηπιαγωγείων αλλά και των σχολείων γίνονται πιο αυστηρά, ενώ μειώνονται οι χώροι όπου τα παιδιά μπορούν να παίξουν ελεύθερα.

Τέλος, πολύ σημαντικός παράγοντας, που οδηγεί στην μείωση χρόνου για παιχνίδι είναι η αύξηση του χρόνου που το παιδί απασχολείται βλέποντας τηλεόραση. Ή παίζοντας παιχνίδια στο tablet ή σε κάποιο κινητό.

Κλείνοντας, να πούμε ότι υπάρχουν λύσεις και θα είναι καλό ο γονέας να τις αναζητήσει, ώστε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού να του προσφέρει τις κατάλληλες ευκαιρίες για παιχνίδι. Δίνοντας τέτοιες ευκαιρίες ο γονιός, βοηθά πολύ το παιδί του να γίνει ένας χαρούμενος ισορροπημένος και δημιουργικός άνθρωπος.

Και επίσης,  να μην ξεχνούν οι γονείς πως δεν θα πρέπει να χάσουν ούτε μία ευκαιρία να παίξουν με το παιδί τους, όταν αυτό τους το ζητήσει.

Αυτό το παιχνίδι θα ενισχύσει τους δεσμούς της οικογένειας και αυτή η χαρά τους, θα σκορπίσει και στον γύρω τους κοινωνικό περίγυρο.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ

Ευγενία Λούπη

Εξαιρετική γιατρός και υπέροχος άνθρωπος! Προστάτης άγγελος για τις μικρές μας! Την εμπιστευόμαστε τυφλά!

Ευγενία Λούπη
Αγγελική Πετροπούλου

Θέλετε μια παιδίατρο που να είναι επαγγελματίας…να προσεγγίζει τα παιδιά με νοιαξιμο και αγάπη …να  καταλαβαίνει τους αγχωμενους γονείς. ..δηλαδή εμάς…και να ξέρεις ότι θα είναι εκεί για το παιδί σου …νομίζω ότι η παιδίατρος κα Ελένη Χρηστου Τσινάλη ..σε καλύπτει σε όλα ..

Αγγελική Πετροπούλου
Μελίνα

Φιλική, ήρεμη, καθησυχαστική, επιμελής και άριστη στην εξάσκηση του ιατρικού της λειτουργήματος. Εξαιρετική η εμπειρία που έχουμε εμπιστευόμενοι την υγεία των 2 παιδιών μας για 12 χρόνια.

Μελίνα Κανελλοπούλου
Χαρά

‘Οταν πριν τέσσερα χρόνια απέκτησα την πρώτη μου κόρη γνώρισα την αγαπημένη μας παιδίατρο, που από την πρώτη κιόλας συνάντηση και μέχρι σήμερα, με κάνει να νοιώθω ασφάλεια και σιγουριά για να φροντίζει πια και για τα δυο μας  παιδιά.

Η εμπειρία, οι γνώσεις, η διαθεσιμότητά της, η ανταπόκρισή της σε όλες τις απορίες και τις αγωνίες μας, η υποστηρικτική και ουσιαστική στάση κατά την διάρκεια του θηλασμού (για να είμαι ειλικρινής νομίζω ότι θα είχα σταματήσει τον θηλασμό πολύ νωρίς εάν δεν ήταν τόσο σίγουρη  και παράλληλα γεμάτη ενσυναίσθηση), η ΜΗ φαρμοκοκεντρική προσέγγιση της (εννοώ ότι δεν χορηγεί αβίαστα και για το παραμικρό φάρμακα)  και κυρίως η ανθρώπινη ματιά και στάση της μας κάνουν οικογενειακώς να την εμπιστευόμαστε και να νοιώθουμε τυχεροί που είναι η παιδίατρός μας!

Χαρά Ευταξία
Κατερίνα

Είμαι νέα μαμα!!! Έχω τρία παιδιά πέντε, τεσσάρων και 9 μηνών!!!! Έχω περάσει από αρκετούς παιδίατρους….διότι  για τα παιδιά μας πιστεύω θέλουμε να κάνουμε πάντα το καλύτερο….

Εγώ στην Κυρία Ελένη Χρήστου Τσινάλη βρήκα αυτό που έψαχνα…..μια παιδίατρο με εμπειρία και γνώση!!! Από τον θηλασμό ήταν η μοναδική που με στήριξε και με βοήθησε με πρακτικές συμβουλές να θηλασω το μωρο μου!!! Επίσης  είναι σωστή ως προς την διατροφή των παιδιών. Πολύ σημαντικό να έχουν τα παιδιά από μικρά μια ισορροπημένη και σωστή διατροφή!!

Και τέλος, είναι πάντα εκεί όταν τη χρειάζομαι!!!!

Κατερίνα Τραϊφόρου

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Καθημερινές
Πρωί                10:00 – 13:00
Απόγευμα       17:30 – 21:00
Αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Βορείου Ηπείρου 36, Μαρούσι, 15125

ΑΞΙΕΣ

Σκοπός της προσπάθειας αυτής και βαθύτερη επιθυμία, είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας με αποτέλεσμα τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου όλων των παιδιών.

Στόχος είναι η βέλτιστη παροχή ιατρικών υπηρεσιών για κάθε παιδί, τόσο επί του πρακτέου με την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος, όσο και μέσα από την ορθή ενημέρωση των γονέων και της κοινωνίας γύρω από θέματα που αφορούν την υγεία και την ποιότητα ζωης των παιδιών.

Μέσα από τη μόρφωση έρχεται η ανάπτυξη και η βελτίωση του βιωτικού επιπέδου μιας κοινωνίας. Η ιδεά αυτή έχει γεννήσει και τους στόχους μας και είναι το έναυσμα για την την υλοποίηση αυτής της προσπάθειας. Και επί του πρακτέου, η ενημέρωση των γυναικών και των οικογενειών για θέματα ζωτικής σημασίας – όπως για παράδειγμα τη σημαντικότητα του μητρικού θηλασμού στην ανάπτυξη ενός παιδιού.

paidiatros_logo

Η παιδίατρος Χρήστου Ελένη είναι μία έμπειρη γιατρός με έδρα τα βόρεια προάστια Αττικής για πάνω από 20 χρόνια. Στην ιστοσελίδα της θα βρείτε συμβουλές για τη μητέρα, τον πατέρα και όλη την οικογένεια. Διαβάστε για θεματολογίες όπως η εγκυμοσύνη, ο μητρικός θηλασμός, τα στάδια της ανάπτυξης του παιδιού και τις ανάγκες του σε κάθε περίοδο.

Κλείστε Ραντεβού

Κλείστε ένα ραντεβού εύκολα, συμπληρώνοντας τα απαραίτητα στοιχεία. Εισάγετε την ημερομηνία και την ώρα που επιθυμείτε για το ραντεβού σας και θα επικοινωνήσουμε πολύ σύντομα μαζί σας για την επιβεβαίωσή του!