Η ανάπτυξη ενός παιδιού, συμβαίνει σωματικά και ψυχικά, συναισθηματικά, κοινωνικά, και νοητικά. Ο ρόλος των γονιών και της οικογένειας, είναι να ανταπεξέλθουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην πρόκληση αυτή. Καλούνται λοιπόν, να προσφέρουν στο παιδί – εκτός από υλικά – αξίες, δεξιότητες, κοινωνικές δεξιότητες και ασφάλεια.

Αξίες και ηθική

Σαν κοινωνία υπερασπιζόμαστε αξίες και έχουμε πρότυπα και ηθική, και αυτά λειτουργούν σε συνάρτηση με τα βιώματα του κάθε ατόμου διαμορφώνοντας προσωπικές αξίες και παραδείγματα προς μίμηση.

Οι γονείς για τα παιδιά πρέπει να είναι παράδειγμα προς μίμηση, ώστε να μοιραστούν μαζί τους αξίες, όπως για παράδειγμα ο σεβασμός, η συμπόνια, η δικαιοσύνη, η υπευθυνότητα κλπ.

Ένας καλός τρόπος για να διδαχθούν τα παιδιά αξίες είναι, πέρα από το παράδειγμα των γονέων, η συζήτηση μαζί τους και η εφαρμογή τους στην καθημερινή ζωή. Λόγου χάρη, εξηγώντας στα παιδιά τη σημαντικότητα και τους λόγους για τους οποίους είναι σημαντικές οι αξίες στη ζωή κάθε ανθρώπου, δίνοντάς τους παράλληλα κάποιες υποχρεώσεις και καθιστώντας τα υπεύθυνα για αυτές.

Το καθάρισμα του τραπεζιού πριν και μετά το φαγητό (κανόνες υγιεινής), η συμπαράσταση στα αδέλφια ή σε κάποιο φίλο όταν είναι άρρωστος (συμπόνια) είναι κάποια παραδείγματα που θα κάνουν το παιδί να καταλάβει τη σημασία των αξιών αυτών. Εξηγώντας το “γιατί;” θα βοηθήσει το παιδί να καταλάβει τη σημασία των αξιών αυτών.

Σήμερα, σε μια εποχή που τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας κυριαρχούν, ίσως θα ήταν φρόνιμο οι γονείς να αποκλείσουν κάποιες μορφές των μέσων αυτών από τα παιδιά τους. Για παράδειγμα, σε ένα παιδί 4 ετών σίγουρα δεν μεταλαμπαδεύονται και οι “καλύτερες αξίες” παρακολουθώντας ταινίες ή προγράμματα τα οποία δεν είναι κατάλληλα για όλους. Οι γονείς ως ενήλικες μπορούν πολύ πιο εύκολα να ξεχωρίσουν τι είναι καλό για το παιδί τους και τι ανεπιθύμητο.

Έτσι, είναι η υποχρέωση των γονιών να μεταλαμπαδεύσουν στο παιδί τους τις αξίες, οι οποίες θα διέπουν τη ζωή του, και αυτό απαιτεί αρκετή αφοσίωση. Το παιδί καταλαβαίνει εάν η συμπεριφορά των γονιών, δεν ανταποκρίνεται στα λεγόμενα και τις απαιτήσεις που έχουν οι ίδιοι οι από αυτό.

Τα παιδιά παρατηρούν τη συμπεριφορά των γονιών τους και μαθαίνουν από αυτή πώς να συμπεριφέρονται. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν ισορροπημένες αντιδράσεις από τη μεριά του γονιού σε μια δύσκολη κατάσταση.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ

Ευγενία Λούπη

Εξαιρετική γιατρός και υπέροχος άνθρωπος! Προστάτης άγγελος για τις μικρές μας! Την εμπιστευόμαστε τυφλά!

Ευγενία Λούπη
Αγγελική Πετροπούλου

Θέλετε μια παιδίατρο που να είναι επαγγελματίας…να προσεγγίζει τα παιδιά με νοιαξιμο και αγάπη …να  καταλαβαίνει τους αγχωμενους γονείς. ..δηλαδή εμάς…και να ξέρεις ότι θα είναι εκεί για το παιδί σου …νομίζω ότι η παιδίατρος κα Ελένη Χρηστου Τσινάλη ..σε καλύπτει σε όλα ..

Αγγελική Πετροπούλου
Μελίνα

Φιλική, ήρεμη, καθησυχαστική, επιμελής και άριστη στην εξάσκηση του ιατρικού της λειτουργήματος. Εξαιρετική η εμπειρία που έχουμε εμπιστευόμενοι την υγεία των 2 παιδιών μας για 12 χρόνια.

Μελίνα Κανελλοπούλου
Χαρά

‘Οταν πριν τέσσερα χρόνια απέκτησα την πρώτη μου κόρη γνώρισα την αγαπημένη μας παιδίατρο, που από την πρώτη κιόλας συνάντηση και μέχρι σήμερα, με κάνει να νοιώθω ασφάλεια και σιγουριά για να φροντίζει πια και για τα δυο μας  παιδιά.

Η εμπειρία, οι γνώσεις, η διαθεσιμότητά της, η ανταπόκρισή της σε όλες τις απορίες και τις αγωνίες μας, η υποστηρικτική και ουσιαστική στάση κατά την διάρκεια του θηλασμού (για να είμαι ειλικρινής νομίζω ότι θα είχα σταματήσει τον θηλασμό πολύ νωρίς εάν δεν ήταν τόσο σίγουρη  και παράλληλα γεμάτη ενσυναίσθηση), η ΜΗ φαρμοκοκεντρική προσέγγιση της (εννοώ ότι δεν χορηγεί αβίαστα και για το παραμικρό φάρμακα)  και κυρίως η ανθρώπινη ματιά και στάση της μας κάνουν οικογενειακώς να την εμπιστευόμαστε και να νοιώθουμε τυχεροί που είναι η παιδίατρός μας!

Χαρά Ευταξία
Κατερίνα

Είμαι νέα μαμα!!! Έχω τρία παιδιά πέντε, τεσσάρων και 9 μηνών!!!! Έχω περάσει από αρκετούς παιδίατρους….διότι  για τα παιδιά μας πιστεύω θέλουμε να κάνουμε πάντα το καλύτερο….

Εγώ στην Κυρία Ελένη Χρήστου Τσινάλη βρήκα αυτό που έψαχνα…..μια παιδίατρο με εμπειρία και γνώση!!! Από τον θηλασμό ήταν η μοναδική που με στήριξε και με βοήθησε με πρακτικές συμβουλές να θηλασω το μωρο μου!!! Επίσης  είναι σωστή ως προς την διατροφή των παιδιών. Πολύ σημαντικό να έχουν τα παιδιά από μικρά μια ισορροπημένη και σωστή διατροφή!!

Και τέλος, είναι πάντα εκεί όταν τη χρειάζομαι!!!!

Κατερίνα Τραϊφόρου

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Καθημερινές
Πρωί                10:00 – 13:00
Απόγευμα       17:30 – 21:00
Αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Βορείου Ηπείρου 36, Μαρούσι, 15125

ΑΞΙΕΣ

Σκοπός της προσπάθειας αυτής και βαθύτερη επιθυμία, είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας με αποτέλεσμα τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου όλων των παιδιών.

Στόχος είναι η βέλτιστη παροχή ιατρικών υπηρεσιών για κάθε παιδί, τόσο επί του πρακτέου με την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος, όσο και μέσα από την ορθή ενημέρωση των γονέων και της κοινωνίας γύρω από θέματα που αφορούν την υγεία και την ποιότητα ζωης των παιδιών.

Μέσα από τη μόρφωση έρχεται η ανάπτυξη και η βελτίωση του βιωτικού επιπέδου μιας κοινωνίας. Η ιδεά αυτή έχει γεννήσει και τους στόχους μας και είναι το έναυσμα για την την υλοποίηση αυτής της προσπάθειας. Και επί του πρακτέου, η ενημέρωση των γυναικών και των οικογενειών για θέματα ζωτικής σημασίας – όπως για παράδειγμα τη σημαντικότητα του μητρικού θηλασμού στην ανάπτυξη ενός παιδιού.

paidiatros_logo

Η παιδίατρος Χρήστου Ελένη είναι μία έμπειρη γιατρός με έδρα τα βόρεια προάστια Αττικής για πάνω από 20 χρόνια. Στην ιστοσελίδα της θα βρείτε συμβουλές για τη μητέρα, τον πατέρα και όλη την οικογένεια. Διαβάστε για θεματολογίες όπως η εγκυμοσύνη, ο μητρικός θηλασμός, τα στάδια της ανάπτυξης του παιδιού και τις ανάγκες του σε κάθε περίοδο.

Κλείστε Ραντεβού

Κλείστε ένα ραντεβού εύκολα, συμπληρώνοντας τα απαραίτητα στοιχεία. Εισάγετε την ημερομηνία και την ώρα που επιθυμείτε για το ραντεβού σας και θα επικοινωνήσουμε πολύ σύντομα μαζί σας για την επιβεβαίωσή του!