Αντίληψη και Κοινωνική Συμπεριφορά του παιδιού

Το παιδί (νήπιο) σχηματίζει σιγά-σιγά την εικόνα του σώματός του ανάλογα με τα ερεθίσματα που δέχεται. Στους 15 με 20 μήνες αναγνωρίζει τον εαυτό του στον καθρέφτη.

Λόγω του ότι αποκτά αντίληψη του σχήματος του σώματός του, είναι ικανό να δείξει αρχικά τρία μέρη του σώματος όπως μύτη, μάτια, στόμα και σταδιακά περισσότερα.

Εφόσον έχει αρχίσει να μετακινείται, εξερευνά και περιεργάζεται τα αντικείμενα. Τα πιάνει με το χέρι του, τα γυρίζει, τα κοιτάζει εξεταστικά. Το χέρι του γίνεται μέσον για την γνωριμία του περιβάλλοντος του κόσμου. Καθώς πιάνει τα αντικείμενα συνειδητοποιεί το μαλακό, το σκληρό, το βαρύ, το ελαφρύ, το κρύο, το σωστό και τα σχήματα των αντικειμένων.

Χαίρεται να βλέπει τα ζώα, αλλά και τα φοβάται.

Καθώς το νήπιο ξεθαρρεύει, αρχίζουν και τα πρώτα “μη” της μητέρας. Οι απαγορεύσεις είναι απαραίτητες για την προστασία αλλά και για την διαμόρφωση του χαρακτήρα του παιδιού, αρκεί να γίνονται με ήρεμο και διακριτικό τρόπο.

Έτσι, το παιδί διαχωρίζει μέσα του την έννοια του καλού και του κακού, που γύρω στον δεύτερο χρόνο γίνεται πιο ξεκάθαρη. Επίσης ήδη έχουν σπαρθεί μέσα του αξίες όπως του σεβασμού, της ιδιοκτησίας του άλλου, της τάξεως, της ευθύνης, της ευγνωμοσύνης.

Ταυτίζει το “εγώ” με τον εαυτό του και η τάση να ξεχωρίζει τον εαυτό του από τη μητρική εξάρτηση, εκφράζεται με την άρνηση. Εμφανίζονται γύρω στην ηλικία των 18 με 20 μηνών εκδηλώσεις αρνητισμού, πείσμα, επιθετικότητα και θυμός.

Δεν έχει τη δυνατότητα να διακρίνει τα αντίθετα. Προκαλεί σύγχυση, ή βρίσκεται σε σύγχυση και είναι γεμάτο αντιφάσεις. Γοητεύεται να πράττει το αντίθετο από αυτό που του ζητούν και ποτέ δεν κουράζεται παρά την εξαντλητική δραστηριότητά του.

Πλησιάζοντας τον τρίτο χρόνο της ζωής η πρόοδος στην ομιλία και στην αντίληψη βελτιώνει την συμπεριφορά του, και η συνεννόηση μεταξύ μάνας και παιδιού είναι ωριμότερη. Αρχίζει η συνθετική σκέψη και κρίση. Η λογική άρνηση στις απαιτήσεις του διαμορφώνει το χαρακτήρα και αναπτύσσει την κρίση. Η άρνηση πρέπει να συνοδεύεται από κουβέντα, και το παιδί να αισθάνεται την αγάπη και το στοργικό τρόπο των γονέων.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ

Ευγενία Λούπη

Εξαιρετική γιατρός και υπέροχος άνθρωπος! Προστάτης άγγελος για τις μικρές μας! Την εμπιστευόμαστε τυφλά!

Ευγενία Λούπη
Αγγελική Πετροπούλου

Θέλετε μια παιδίατρο που να είναι επαγγελματίας…να προσεγγίζει τα παιδιά με νοιαξιμο και αγάπη …να  καταλαβαίνει τους αγχωμενους γονείς. ..δηλαδή εμάς…και να ξέρεις ότι θα είναι εκεί για το παιδί σου …νομίζω ότι η παιδίατρος κα Ελένη Χρηστου Τσινάλη ..σε καλύπτει σε όλα ..

Αγγελική Πετροπούλου
Μελίνα

Φιλική, ήρεμη, καθησυχαστική, επιμελής και άριστη στην εξάσκηση του ιατρικού της λειτουργήματος. Εξαιρετική η εμπειρία που έχουμε εμπιστευόμενοι την υγεία των 2 παιδιών μας για 12 χρόνια.

Μελίνα Κανελλοπούλου
Χαρά

‘Οταν πριν τέσσερα χρόνια απέκτησα την πρώτη μου κόρη γνώρισα την αγαπημένη μας παιδίατρο, που από την πρώτη κιόλας συνάντηση και μέχρι σήμερα, με κάνει να νοιώθω ασφάλεια και σιγουριά για να φροντίζει πια και για τα δυο μας  παιδιά.

Η εμπειρία, οι γνώσεις, η διαθεσιμότητά της, η ανταπόκρισή της σε όλες τις απορίες και τις αγωνίες μας, η υποστηρικτική και ουσιαστική στάση κατά την διάρκεια του θηλασμού (για να είμαι ειλικρινής νομίζω ότι θα είχα σταματήσει τον θηλασμό πολύ νωρίς εάν δεν ήταν τόσο σίγουρη  και παράλληλα γεμάτη ενσυναίσθηση), η ΜΗ φαρμοκοκεντρική προσέγγιση της (εννοώ ότι δεν χορηγεί αβίαστα και για το παραμικρό φάρμακα)  και κυρίως η ανθρώπινη ματιά και στάση της μας κάνουν οικογενειακώς να την εμπιστευόμαστε και να νοιώθουμε τυχεροί που είναι η παιδίατρός μας!

Χαρά Ευταξία
Κατερίνα

Είμαι νέα μαμα!!! Έχω τρία παιδιά πέντε, τεσσάρων και 9 μηνών!!!! Έχω περάσει από αρκετούς παιδίατρους….διότι  για τα παιδιά μας πιστεύω θέλουμε να κάνουμε πάντα το καλύτερο….

Εγώ στην Κυρία Ελένη Χρήστου Τσινάλη βρήκα αυτό που έψαχνα…..μια παιδίατρο με εμπειρία και γνώση!!! Από τον θηλασμό ήταν η μοναδική που με στήριξε και με βοήθησε με πρακτικές συμβουλές να θηλασω το μωρο μου!!! Επίσης  είναι σωστή ως προς την διατροφή των παιδιών. Πολύ σημαντικό να έχουν τα παιδιά από μικρά μια ισορροπημένη και σωστή διατροφή!!

Και τέλος, είναι πάντα εκεί όταν τη χρειάζομαι!!!!

Κατερίνα Τραϊφόρου

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Καθημερινές
Πρωί                10:00 – 13:00
Απόγευμα       17:30 – 21:00
Αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Βορείου Ηπείρου 36, Μαρούσι, 15125

ΑΞΙΕΣ

Σκοπός της προσπάθειας αυτής και βαθύτερη επιθυμία, είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας με αποτέλεσμα τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου όλων των παιδιών.

Στόχος είναι η βέλτιστη παροχή ιατρικών υπηρεσιών για κάθε παιδί, τόσο επί του πρακτέου με την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος, όσο και μέσα από την ορθή ενημέρωση των γονέων και της κοινωνίας γύρω από θέματα που αφορούν την υγεία και την ποιότητα ζωης των παιδιών.

Μέσα από τη μόρφωση έρχεται η ανάπτυξη και η βελτίωση του βιωτικού επιπέδου μιας κοινωνίας. Η ιδεά αυτή έχει γεννήσει και τους στόχους μας και είναι το έναυσμα για την την υλοποίηση αυτής της προσπάθειας. Και επί του πρακτέου, η ενημέρωση των γυναικών και των οικογενειών για θέματα ζωτικής σημασίας – όπως για παράδειγμα τη σημαντικότητα του μητρικού θηλασμού στην ανάπτυξη ενός παιδιού.

paidiatros_logo

Η παιδίατρος Χρήστου Ελένη είναι μία έμπειρη γιατρός με έδρα τα βόρεια προάστια Αττικής για πάνω από 20 χρόνια. Στην ιστοσελίδα της θα βρείτε συμβουλές για τη μητέρα, τον πατέρα και όλη την οικογένεια. Διαβάστε για θεματολογίες όπως η εγκυμοσύνη, ο μητρικός θηλασμός, τα στάδια της ανάπτυξης του παιδιού και τις ανάγκες του σε κάθε περίοδο.

Κλείστε Ραντεβού

Κλείστε ένα ραντεβού εύκολα, συμπληρώνοντας τα απαραίτητα στοιχεία. Εισάγετε την ημερομηνία και την ώρα που επιθυμείτε για το ραντεβού σας και θα επικοινωνήσουμε πολύ σύντομα μαζί σας για την επιβεβαίωσή του!