Η επιλογή του παιδιάτρου και η πρώτη επαφή με την μητέρα και τον πατέρα, πρέπει να γίνεται πριν ακόμα γεννηθεί το μωρό. Aπό την περίοδο δηλαδή που η μαμά είναι ακόμα έγκυος στο μωρό, σαν αναπόσπαστο κομμάτι της προετοιμασίας για τη μητρότητα. Είναι σωστό, ο παιδίατρος να έχει σχηματίσει εικόνα για την περίοδο που διαδραματίζεται η εμβρυϊκή ανάπτυξη και να έχει επαφή με τη μητέρα και τους γονείς.

Επίσης, ο ρόλος του παιδιάτρου είναι καθοριστικός κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης αφού είναι απαραίτητη η προετοιμασία για το μητρικό θηλασμό και τη μητρότητα. Αυτό σημαίνει ότι η μέλλουσα μητέρα πρέπει να είναι έτοιμη να από την πρώτη κιόλας στιγμή να υποδεχθεί το μωρό της και να το φροντίσει κατάλληλα.

Πρέπει λοιπόν να έχει εφοδιαστεί με τις κατάλληλες γνώσεις και την κατάλληλη εκπαίδευση.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) σε συνεργασία με τη UNICEF στον οδηγό που έχουν δημοσιεύσει με τα 10 βήματα προς τον επιτυχή μητρικό θηλασμό έχουν συμπεριλάβει ως 3ο βήμα :

“ Η εκπαίδευση όλων των εγκύων για τα οφέλη και τη σωστή εισαγωγή και διαχείριση του μητρικού θηλασμού. “

Είναι πολύ σημαντικό η μητέρα να είναι σε θέση να γνωρίζει όλο το φάσμα των επιλογών που διαθέτει για να μπορεί να πάρει τις σωστές αποφάσεις για το παιδί της.

Επίσης, σημαντική είναι η συμμετοχή του παιδιάτρου κατά την περίοδο του τοκετού και της λοχίας, παρέχοντας συμβουλές ζωτικής σημασίας για την γέννηση του νέου ανθρώπου. Για παράδειγμα η επιλογή του μαιευτηρίου (φιλικό προς τα βρέφη και το θηλασμό). Για τις πρακτικές εγκαθίδρυσης του μητρικού θηλασμού, εξέταση του νεογνού και άλλα.

Κατά την εισαγωγή της μητέρας για τον τοκετό, τα περισσότερα μαιευτήρια ρωτούν τους γονείς εάν έχουν παιδίατρο. Η πρώτη εξέταση του νεογνού μπορεί να γίνει από τον παιδίατρο του νοσοκομείου / μαιευτηρίου αλλά και από τον οικογενειακό παιδίατρο.

Αυτό εξαρτάται από την πολιτική του νοσοκομείου και από το αν συνεργάζεται ο παιδίατρος με το συγκεκριμένο νοσοκομείο. Εάν τελικά η πρώτη εξέταση του νεογνού γίνει από τον παιδίατρο του νοσοκομείου, τότε θα έρθει σε συνεννόηση με τον οικογενειακό παιδίατρο, ενημερώνοντάς τον για τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Αφού η μητέρα με το νεογέννητο επιστρέψουν από το μαιευτήριο στο σπίτι τους, ο παιδίατρος θα επισκεφθεί το νεογέννητο μέσα στις πρώτες 2 – 3 ημέρες. Στη συνέχεια, οι επισκέψεις του παιδιάτρου θα συνεχιστούν τακτικά για τον έλεγχο και την παρακολούθηση του νεογνού – βρέφους. Ανάλογα βέβαια, με τις ανάγκες του κάθε παιδιού.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ

Ευγενία Λούπη

Εξαιρετική γιατρός και υπέροχος άνθρωπος! Προστάτης άγγελος για τις μικρές μας! Την εμπιστευόμαστε τυφλά!

Ευγενία Λούπη
Αγγελική Πετροπούλου

Θέλετε μια παιδίατρο που να είναι επαγγελματίας…να προσεγγίζει τα παιδιά με νοιαξιμο και αγάπη …να  καταλαβαίνει τους αγχωμενους γονείς. ..δηλαδή εμάς…και να ξέρεις ότι θα είναι εκεί για το παιδί σου …νομίζω ότι η παιδίατρος κα Ελένη Χρηστου Τσινάλη ..σε καλύπτει σε όλα ..

Αγγελική Πετροπούλου
Μελίνα

Φιλική, ήρεμη, καθησυχαστική, επιμελής και άριστη στην εξάσκηση του ιατρικού της λειτουργήματος. Εξαιρετική η εμπειρία που έχουμε εμπιστευόμενοι την υγεία των 2 παιδιών μας για 12 χρόνια.

Μελίνα Κανελλοπούλου
Χαρά

‘Οταν πριν τέσσερα χρόνια απέκτησα την πρώτη μου κόρη γνώρισα την αγαπημένη μας παιδίατρο, που από την πρώτη κιόλας συνάντηση και μέχρι σήμερα, με κάνει να νοιώθω ασφάλεια και σιγουριά για να φροντίζει πια και για τα δυο μας  παιδιά.

Η εμπειρία, οι γνώσεις, η διαθεσιμότητά της, η ανταπόκρισή της σε όλες τις απορίες και τις αγωνίες μας, η υποστηρικτική και ουσιαστική στάση κατά την διάρκεια του θηλασμού (για να είμαι ειλικρινής νομίζω ότι θα είχα σταματήσει τον θηλασμό πολύ νωρίς εάν δεν ήταν τόσο σίγουρη  και παράλληλα γεμάτη ενσυναίσθηση), η ΜΗ φαρμοκοκεντρική προσέγγιση της (εννοώ ότι δεν χορηγεί αβίαστα και για το παραμικρό φάρμακα)  και κυρίως η ανθρώπινη ματιά και στάση της μας κάνουν οικογενειακώς να την εμπιστευόμαστε και να νοιώθουμε τυχεροί που είναι η παιδίατρός μας!

Χαρά Ευταξία
Κατερίνα

Είμαι νέα μαμα!!! Έχω τρία παιδιά πέντε, τεσσάρων και 9 μηνών!!!! Έχω περάσει από αρκετούς παιδίατρους….διότι  για τα παιδιά μας πιστεύω θέλουμε να κάνουμε πάντα το καλύτερο….

Εγώ στην Κυρία Ελένη Χρήστου Τσινάλη βρήκα αυτό που έψαχνα…..μια παιδίατρο με εμπειρία και γνώση!!! Από τον θηλασμό ήταν η μοναδική που με στήριξε και με βοήθησε με πρακτικές συμβουλές να θηλασω το μωρο μου!!! Επίσης  είναι σωστή ως προς την διατροφή των παιδιών. Πολύ σημαντικό να έχουν τα παιδιά από μικρά μια ισορροπημένη και σωστή διατροφή!!

Και τέλος, είναι πάντα εκεί όταν τη χρειάζομαι!!!!

Κατερίνα Τραϊφόρου

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Καθημερινές
Πρωί                10:00 – 13:00
Απόγευμα       17:30 – 21:00
Αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Βορείου Ηπείρου 36, Μαρούσι, 15125

ΑΞΙΕΣ

Σκοπός της προσπάθειας αυτής και βαθύτερη επιθυμία, είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας με αποτέλεσμα τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου όλων των παιδιών.

Στόχος είναι η βέλτιστη παροχή ιατρικών υπηρεσιών για κάθε παιδί, τόσο επί του πρακτέου με την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος, όσο και μέσα από την ορθή ενημέρωση των γονέων και της κοινωνίας γύρω από θέματα που αφορούν την υγεία και την ποιότητα ζωης των παιδιών.

Μέσα από τη μόρφωση έρχεται η ανάπτυξη και η βελτίωση του βιωτικού επιπέδου μιας κοινωνίας. Η ιδεά αυτή έχει γεννήσει και τους στόχους μας και είναι το έναυσμα για την την υλοποίηση αυτής της προσπάθειας. Και επί του πρακτέου, η ενημέρωση των γυναικών και των οικογενειών για θέματα ζωτικής σημασίας – όπως για παράδειγμα τη σημαντικότητα του μητρικού θηλασμού στην ανάπτυξη ενός παιδιού.

paidiatros_logo

Η παιδίατρος Χρήστου Ελένη είναι μία έμπειρη γιατρός με έδρα τα βόρεια προάστια Αττικής για πάνω από 20 χρόνια. Στην ιστοσελίδα της θα βρείτε συμβουλές για τη μητέρα, τον πατέρα και όλη την οικογένεια. Διαβάστε για θεματολογίες όπως η εγκυμοσύνη, ο μητρικός θηλασμός, τα στάδια της ανάπτυξης του παιδιού και τις ανάγκες του σε κάθε περίοδο.

Κλείστε Ραντεβού

Κλείστε ένα ραντεβού εύκολα, συμπληρώνοντας τα απαραίτητα στοιχεία. Εισάγετε την ημερομηνία και την ώρα που επιθυμείτε για το ραντεβού σας και θα επικοινωνήσουμε πολύ σύντομα μαζί σας για την επιβεβαίωσή του!